Boganmeldelser

”Hvorfor har man hår?” af Ida Exner

Da Henry kommer i tvivl
Henry ved en masse om brandbiler, fordi hans far er brandmand, og Henry ved en masse om hår, fordi hans mor er frisør. Men en dag dukker der et spørgsmål op, som Henry ikke rigtig kan få noget svar på, nemlig: ”Hvorfor har man hår?”.

Til alt held kommer kunden Danny ind i Henrys mors frisørsalon, og Danny mener, at han ved, hvorfor vi alle sammen har hår. Han fortæller og forklarer på eventyrligvis, hvordan det går til.

Men kan Henry mon tro på Dannys forklaring?
Og hvorfor er vores hår ikke bare helt ens?

Læs selv ”Hvorfor har man hår?”, og få svar på spørgsmålene.

Tema: Om at få svar på et stort spørgsmål
Henry er en nysgerrig og klog dreng, som tænker meget over forskellige emner og problemer, og han er rigtig god til at spørge sine forældre, hvis der er noget, han gerne vil vide. Henrys forældre er normalt rigtig gode til at svare på alle de spørgsmål, Henry har, og derfor ved han så meget, som han gør, om brandbiler, spaghetti og hår.

Da Henry så pludselig kommer i tanke om et spørgsmål, som han ikke kan finde et svar på, kommer det til at fylde rigtig meget for ham.
Men det er også nærmest et af livets eksistentielle spørgsmål, Henry er kommet i tanke om, og når man er 5 år, er det bare rigtig vigtigt for én at få svar på de ting i livet, man er i tvivl om: ”Han tænkte og tænkte, men han kunne ikke huske Sally havde fortalt ham det. Han tænkte: ”Hvorfor har man hår!?””.

Derfor er det så godt, at morens frisørsalonkunde, Danny, har et bud på et svar til Henrys spørgsmål. Og at det så er et både farverigt og sjovt svar, Danny kommer med, er bare alletiders for en nysgerrig dreng på 5 år.

Vurdering: En sjov og fin børnebog for 4-6 år
Ida Exner har med ”Hvorfor har man hår?” skrevet en rigtig fin og finurligt filosofisk børnebog.
I bogen kommer Ida med et sjovt bud på et ret stort og meget typisk spørgsmål for et barn på 5 år.

”Hvorfor har man hår?” er fyldt med store, farverige og nærmest lidt ”drømmeagtige” illustrationer, som Ida selv har lavet. Og sammen med sproget i bogen, som er let og meget enkelt, understøtter farverne og illustrationerne glimrende bogens handling, hvorfor selv mindre børnehavebørn vil kunne få meget ud af at få bogen læst op.

Der er nogle steder i bogen, hvor der ikke er helt korrekt brug af tegnsætning, men i det store hele er det ikke noget, der forstyrrer læsningen.

Som en rigtig god detalje, er der en QR-kode i bogen, som linker hen til bogens hjemmeside, hvorfra du ganske gratis kan downloade den glimrende ”Hvorfor har man hår?”-app til din mobiltelefon eller tablet.

”Hvorfor har man hår?” er en fin, lille historie, som helt sikkert vil fange børnenes interesse, og som kommer med et godt bud på et svar til et stort spørgsmål.
Jeg vil bestemt anbefale bogen til børn i 4-6 års alderen.

“Hvorfor har man hår?” – en bog og e-bog af Ida Exner, udgivet af  “Ida Exners uafhængige forlag”, 2013, 32 sider. Se mere om bogen, ved at klikke lige her.

Andre gode blogindlæg til dig: