Boganmeldelser

“Da Stella mistede håret” af Morten Dürr

Frida låner Stellas hår til prinsesselegen
Frida går i børnehave, og for at være med i den prinsesseleg, som Anja har fundet på, kræver det at man har langt hår. Men Frida har kort hår. Dog har Fridas dukke Stella langt hår. Så Frida klipper håret af Stella og klistrer det på sit eget, så hun kan være med i Anjas leg. Frida glæder sig over, at hun nu kan være med i legen.
Men da hun er snottet, siger Anja:”Prinsesser er ikke snottede!”, så Frida må alligevel ikke være med. Frida leger nu helt alene resten af dagen.
Om aftenen bliver Frida nødt til at trøste Stella, for dukken er meget ked af at være skaldet. Frida må heller ikke være med i Anjas katte- og indianerlege, selvom hun både har en lang hale, klippet af sin abebamse Rasmus, og indianerfjer fra sin legetøjspapegøje Frederik, for det er Anja der bestemmer, hvem der må være med.
Om aftenen opdager Fridas mor, hvad der er sket, og hun får en rigtig god idé.
Næste dag i børnehaven leger alle børnene bamsehospital, som Fridas mor arrangerer. Aben Rasmus får sin hale syet på og legetøjspapegøjen Frederik får limet sine fjer på igen. Men hvordan skal de sætte Stellas hår på, så hun igen kan blive Fridas fine dukke?

Tema: ”At være med”
For Frida er det nærmest livsnødvendigt at være med i Anjas lege henne i børnehaven.
Anja er den ældste, og det er hende, der sætter reglerne for hvad og hvordan, man skal lege. Og er man ikke god nok til at være med, har man ingen at lege med.
Bogen ”Da Stella mistede håret” fortæller, hvor langt et børnehavebarn vil gå, for at kunne være som de andre, og dermed blive accepteret og føle sig ”god nok”.

Vurdering: 3 – 5 år
Bogen har et enkelt og klart sprog, hvilket harmonerer rigtig fint med dens søde illustrationer og børnelogiske-forklaringer.
”Da Stella mistede håret” er en dejlig børnebog, der nu fås i en særlig e-bogs version til iPads. Bogen går lige i hjertet på læseren, når man erfarer, hvor langt lille Frida er villig til at gå, for at være med til at lege med de andre børn.
Det er en lille nøgtern men varm historie, der, som indtalt e-bog, passer rigtig godt til de lidt mindre børn i børnehavealderen.

Bogen er udgivet af Forlaget Plot og købes på iTunes – En e-bog af Morten Dürr og Charlotte Pardi, 2011

Andre gode blogindlæg til dig: