“Maria Erica Jensen – Forfatter, blogger og verdensrejsende historiefortæller”

Sådan vil jeg præsentere mig, hvis jeg skal sige det med få ord – men jeg er selvfølgelig meget mere end det.
Mit CV

Forfatteren Maria Erica Jensen

At skrive er det, jeg brænder for. Det er min passion, mit hjerteblod, mit håndværk og så stor en del af mig, at jeg simpelthen ikke kan leve uden.

Ja, jeg ser både mig selv som poetisk kunstner og som solid håndværker, når jeg skriver; jeg elsker både dejligt billedsprog, smukke ord, korrekt ordstilling og god grammatik.

Jeg skriver tit små tekster, de såkaldte “gadepoesier”, samt digte, essays, noveller og, ja, romaner. Og så skriver jeg til både voksne og børn.

Ofte vil du finde mig siddende på en af de bagerste stole på en café, på en bænk i solen, i min bil på en rasteplads, i et fly eller i et tog, på en kirkebænk eller på museum, observerende og klar med en notesbog og kuglepen i hænderne.

– 1988: Jeg har skrevet fra før, jeg kendte de latinske bogstaver – jeg opfandt nemlig mine egne. Og jeg har altid elsket at fortælle historier (har min familie fortalt mig). Men i 1988 begyndte jeg i skole og stiftede der bekendtskab med “de rigtige bogstaver”.
2012: Jeg udgav min første børnebog, “De glemtes vogter”.
2017: I sensommersolen bliver jeg inspireret til min kommende roman, som jeg regner med vil blive udgivet engang i løbet af 2019.
2018: I september udkom bogen “100 år med folkevalgte borgmestre i Horsens”, som jeg har skrevet sammen med journalist Søren Laursen for socialdemokratiet i Horsens. Se mere om bogen her: 100 år med ni borgmestre i Horsens og her: Få et smugkig fra den nye bog.

Bloggeren Maria Erica Jensen

Jeg fortæller historier både IRL (fx trykt på papir) og også som blogger på internettet.

I mere end 20 år har historiefortælling (storytelling) på internettet været en af mine store interesser, og jeg er blandt andet vild med de muligheder, som blogging og internet-fortællinger giver for at skribenten og læseren kan interagere.

Jeg lærer at arbejde med CMS-systemer, så da WordPress (og Joomla) blev hot, havde jeg været i gang med lignende systemer i flere år.

I forhold til blogging arbejder jeg med: tekster (storytelling og håndværk (som fx korrektur og sprog)), billeder (fotograf og billedredigering), lidt video, CMS-systemer, redaktørarbejde, idéudvikling, branding og niche-fokus, personas m.m.

1998: Jeg blev introduceret til internetmagasiner igennem det store rejsesite Backpacker Planet.
2003: Pandekager.nu, et site med pandekageopskrifter fra hele verden, er mit første, selvstændige blog-projekt (nu lukket).
2004: Fast skribent og til tider redaktør på Backpacker Planet.
2008-2013: Jeg får og afprøver flere gode idéer til internetbutikker og blogs.
2012: Rejsejulekalenderen – Min idé om at lave en julekalender med gode rejseberetninger skrevet af rejseelskende danskere bliver søsat. Jeg ser det som en internet-rejseantologi, der kan inspirere sine læsere til at rejse meget mere ud i verden.
2014: “Horsens and Beyond”, min blog om Horsens, ser dagens lys. Jeg udvider senere bloggen til at omfatte hele Danmark, og navnet ændres til “Live from Denmark”. Jeg elsker at tage på ture rundt i Danmark og senere fortælle historier fra mine oplevelser. I dag er hele mit Danmarks-blog-projekt kommet herover på mariaericajensen.dk – mit historiefortællingsunivers.
2016: Globetrotters.dk – min elskede mand, rejsemakker, professionelle sparingspartner, livsmednyder m.m, Kenneth, og jeg starter vores fælles rejsebloggerprojekt, hvor vi blandt andet skriver om slow travel og kunsten at rejse så bæredygtigt som muligt.

Tekstforfatteren Maria Erica Jensen

I januar 2013 startede jeg mit tekstforfatterbureau.