Boganmeldelser

“Mosha” af Dina Gellert

Da Mosha kommer rigtig galt af sted
Mosha er en lille glad asiatisk elefant. Hun kan både sprøjte med vand og sige trut med snablen. Og så elsker hun at lege med sine venner i skoven. En dag sker det forfærdelige, at hun kommer til at træde på en landmine, der er gravet ned i jorden. Mosha mister sit ene ben, og hun bliver dybt ulykkelig over det. Heldigvis bliver Mosha hjulpet af den gode dyrlæge, Salva, der sammen med sine kollegaer fra hele verden, finder på at lave et kunstigt ben til Mosha. Og det redder Mosha, der nu igen vil lege med sine kammerater og sige trut.

Tema: Elefanten der fik en benprotese
I bogen ”Mosha” får den lille elefant et nyt ben, da hun mister sit eget i en ulykke. Det samme skete for virkelighedens Mosha, der blev den første elefant i verden, der fik en benprotese. Desværre er der mange dyr rundt om i verden, der kommer alvorligt til skade ved f.eks. forurening af naturen, ved affald der bliver smidt, hvor dyrene lever, eller ved at dyrerne kommer til at træde på landminer eller armerede bomber. Mange af dyrene kan ikke reddes, men heldigvis er der for enkelte hjælp at hente, så de igen kan få et godt og værdigt liv at leve.

Virkelighedens Mosha har været med til at inspirere til eventen Elephant Parade, som kunne ses i København i 2011.

Med ”Mosha” bliver der samtidig sat fokus på de udrydelsestruede asiatiske elefanter, der er i fare for helt at uddø.

Vurdering: 3-6 år (men også for ældre børn)
Bogen om Mosha er meget velegnet at læse for børnehavebørn. Sproget er helt på højde med de mindste børnehavebørn, og de vil elske de søde og enkle tegninger.
Bogens tema vil appellere til de store børnehavebørn og til børn i skolens mindste klasser. Det er jo en lidt voldsom fortælling om den lille elefant, men den forklarer rigtig godt hvilke ulykker, der kan ske for dyr.
Og så er bogen oplagt at bruge i emne-perioder til at vise, hvorfor vi skal være bedre til at passe på naturen og dens dyreliv.

Når du køber bogen “Mosha”, er du med til at støtte den asiatiske elefant med 10kr, der bl.a. bliver brugt til at bygge elefant-hospitaler. Se mere her.

Bogen er udgivet af forlaget LIBRIS – En bog med cd af: Dina Gellert, 2011,  44 sider

Andre gode blogindlæg til dig: