Litteratur

Lars-Henrik Olsen genudgiver sin børne- og ungdomsbogsserie om Svend Pindehugger

Lars-Henrik Olsens fantastiske børne- og ungdomsbogsserie om Svend Pindehugger er nu blevet genudgivet – og det endda af forfatteren selv.

Som barn og teenager var jeg vild med Lars-Henrik Olsens dejlige bøger, både dem, hvor handlingen foregik blandt de nordiske guder i Erik Menneskesøn-serien, og sandelig også bøgerne om Svend, som starter med at bo som hyrdedreng i en lille landsby i Nordsjælland, men senere kommer ud på store eventyr.

Lars-Henrik Olsen viser med sikker hånd sin store viden om historie, nordisk mytologi – og ikke mindst om menneskelige forhold i den tidlige middelalder, i sine bøger, og som læser er det let at fortabe sig i historiernes univers, hvor nutidens børn og unge sagtens kan finde paralleller til og genkende følelser fra deres eget liv.

Og så kan Lars-Henrik Olsen noget helt særligt med sit sprog. Han gør sine tekster levende, beskrivende og fyldt med handlinger og store følelser, selvom sætningerne ofte er korte og præcise. Han ved, hvilken historie han vil fortælle, så der er ingen grund til store omsvøb eller overdreven brug af en masse farverige sprog-blomster. Og korte sætninger og præcise formuleringer er jo noget, børn kan lide.

Lars-Henrik Olsen har valgt selv at genudgive sine bøger, og med god hjælp fra firmaet Gopubli.sh, som er eksperter i at guide og vejlede selvudgiver-forfattere igennem udgivelsesprocessen, er der kommet tre aldeles glimrende e-bøger ud af Lars-Henriks tre bøger i Svend Pindehugger-serien, nemlig: Som landet låSkjult af skoven og Ravnens skrig.

Jeg har fået den ære at få lov til at anmelde Lars-Henrik Olsens serie som e-bøger, og du kan om kort tid læse min anmeldelse her på siden.

På godt gensyn :0)

Som landet lå Skjult af skoven Ravnens skrig

Andre gode blogindlæg til dig: